Център „Надежда за всеки“: Живота е изцяло в твои ръце! Бъди съпричастен, сложи червена лентичка!

На 1 декември по традиция Ресурсен център за хора в неравностойно положение „Надежда за всеки“ към Фондация „Владиславово” ще отбележи Световния ден за борба срещу СПИН с „Ден на отворените врати“.

 

Посетителите в центъра ще получат червена лентичка – символ на солидарността с ХИВ-позитивните и болните от СПИН, презервативи и брошура с информация за най-опасното в наши дни вирусно заболяване. Специалистите от центъра в индивидуални разговори и беседи ще предоставят коннкретна информация за същността на заболяването, начините за предаването му, начините за предпазване от заразата и възможностите за безплатно и анонимно тестване за ХИВ/СПИН.


Синдромът на придобитата имунна недостатъчност е едно от най-опасните вирусни заболявания, познати на човечеството досега. В наши дни той е водещата причина за смъртните случаи в света на хора в активна възраст. Името СПИН се появява през 1982 г., когато Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ официално го въвеждат.
За първи път Световният ден за борба с вируса на СПИН – 1 декември се отбелязва през 1988 година.

Ресурсен център за хора в неравностойно положение „Надежда за всеки” към Фондация „Владиславово“ се намира на адрес гр. Варна, ул. „Сава” № 2, ДКЦ 5.
С екипа на центъра всеки може да се свърже на страницата ни във Facebook, на тел. 0885 300 019, www.fvladislavovo.org.