Благотворителна инициатива Дарителски кръг за Варна

Скъпи приятели,

Каним Ви на едно събитие, което е важно за града ни, тъй-като дава шанс за много граждански организации да реализират своите идеи с набраните от дарители средства.
Очакваме Ви на седмото издание на Дарителски кръг за Варна, което ще се състои на 13 декември 2017г. /Сряда/ в Арт салона на Радио Варна от 18,00 часа !

Място, което създава възможност за директен контакт между организациите, които търсят подкрепа и дарители.
С какво е по-различно това събитие?

– спестява ви време да търсите и прочувате каузи, които имат значение за хората в нашия град.

-всеки дарителски кръг избира на живо кои проекти да подкрепи

-всяко ваше дарение се увеличава в съотношение 60:40 от Фондация Работилница за граждански инициативи
Предходните шест издания на Дарителски кръг „За Варна“ обединиха над 130 дарители, които направиха възможно реализирането на 20 проекта на неправителствени организации на обща стойност над 124 000 лева.

Станете част от седмото издание на Дарителски кръг за Варна, а следните граждански организации ще Ви убедят, че заслужават подкрепата Ви:

ДОБРОВОЛЦИ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ СКАУТСКИ ЦЕНТЪР

Организация на българските скаути
Целта на проекта е да се осигурят средства за храна за доброволците, които през летния сезон ще помагат безвъзмездно за възстановяването на първия в България скаутски център. След възстановяването на центъра в него ще могат да се обучават над 180 младежи през летния сезон.

„СЕДЕМ ДНИ В ЗЕЛЕНО“
Фондация „Владиславово“
Това е проект, който ще предостави шанс на децата от социално уязвими групи за едно различно преживяване, каквото в семейството и в училище не могат да получат. Те ще прекарат една седмица сред природата по специално разработена програма, включваща ролеви игри, работа в екип, екологично възпитание и ориентиране сред природата.

„ВАРНА В КАДРИ И РИМИ“
Сдружение за обществено-полезна дейност Женска Либерална Мрежа

Проектната идея е иновативна от гл.т. на прилагане на алтернативни методи за обучение и възможности за общуване на млади хора с интелектуални затруднения с изявени творци.

Чрез синтез на изразните средства на две изкуства -фотография и поезия се предвиждат съвместни дейности с утвърдени фотографи и поети, което е знак, че в творчеството бариери няма и стереотипите към възможностите на „различните“ са митове.

Предвижда се и провеждане на образователен модул“Фотография и психология“. Проектът ще приключи с изложба от фотоси на лицата с увреждания, представена по креативен начин.

ПРОФИЛАКТИЧНА ПРОГРАМА ЗА БЪДЕЩИ МАЙКИ ОТ УЯЗВИМИ ГРУПИ
Фондация Обществен дарителски фонд за Варна
Проекта ще позволи извършване на скрининг и превенция на тежки последствия при раждане на родилки, живеещи в тежки битови условия и закупуване на апарат- Фетален монитор, който след инициативата ще бъде предоставен на Специализирана болница по акушерство и генекология „Проф.д-р Д.Стаматов – Варна.

Очакваме Ви!

За повече информация www.odfv.org