Нека ти разкажа приказка, поканата е от ЦОП в Аспарухово

Центърът за обществена подкрепа „Бъдеще за децата на Аспарухово“ зарадва деца и родители с нова инициатива. Специалистите на центъра разказват приказки във фейсбук страницата ЦОП Аспарухово  за своите малки потребители. Достъпът е неограничен, не се изисква регистрация или парола.

Идеята е част от дистанционните форми на работа, наложени като противоепидемична мярка от здравните власти във Варна и в цялата страна. Във времето на кризата, предизвикана от разпространението COVID-19, всички деца са по домовете си, а  родителите им все по-трудно успяват да ги задържат мирни между четири стени, споделят специалистите на центъра за обществена подкрепа. И добавят, че ако учениците все пак са заети с електронните уроци, то за най-малките няма много алтернативи.

 

„Къдрокоска и тримата мечковци“ и  „Красавицата и звяра“ са първите заглавия, които разкриват пред малките слушатели вълшебния свят на приказките. Разказвачите привлякоха вниманието на стотици слушатели още в първите часове след излъчването . Родителите също са доволни, много от тях си припомниха как в своето детство също са слушали приказки по онези стари телефони с шайба от края на миналия век, по които на тел. 177 всяко дете получаваше своята приказка.

Психолозите в центъра подготвят цикъл от публикации по различни теми, свързани с наложената социална изолация на деца и възрастни, които скоро ще са достъпни на стената на  ЦОП Аспарухово. 

 След въведеното извънредно положение и превантивни мерки за ограничаване на заразата от коронавирус  екипът на ЦОП „Бъдеще за децата на Аспарухово“ продължи да работи при засилени мерки за безопасност на своите потребители и служители, като консултациите се провеждат по телефон, на имейл cop_asparuhovo@abv.bg, вайбър, фейсбук и други дистанционни форми . По време на извънредното положение  екипът на ЦОП „Бъдеще за децата на Аспарухово“ предоставя безплатни консултации и за граждани, като:

  • Психологическа подкрепа;
  • Подкрепа на нуждаещи се деца и възрастни; 
  • Посредничество и насочване към други услуги за подкрепа;

Специалистите на ЦОП „Бъдеще за децата на Аспарухово“ остават на разположение на телефони: 0888/83 48 88, а на 0882/33 00 08 и 0884/51 30 36   – всички приложения за комуникации – Messenger , WhatsApp  , Viber, Telegram .   

ОСТАНИ СИ У ДОМА!            

         АЗ ПАЗЯ ВАРНА!                   ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ !